De producenten van voedsel concurreren vaak om de laagste prijs waardoor er weinig marge is. Hierdoor blijven kansen om het productiesysteem te verduurzamen en de biodiversiteit te verbeteren achter. Binnen het project Regionale producten voor-goed-eten wordt gewerkt aan afzetgaranties voor de producenten zodat zij de voedselproductie kunnen vernieuwen. Hierbij ligt de nadruk op productiewijzen die het milieu minder belasten en de biodiversiteit verbeteren. Voor het stimuleren van een ander consumptiegedrag is bewustwording en een eerlijk verhaal over voeding en productiewijzen nodig. Ook deze communicatie is ook onderdeel van het project.
Zodra er resultaten zijn, worden die hier bekend gemaakt.
Doorlooptijd
Januari t/m december 2021
Contact
Coöperatief Centrum voor Regionaal Voedsel (CCRV)
Janco Heida
06 – 5226 69 89
jancoheida@gmail.com
Dit project wordt mede gefinancierd vanuit de Versnellingsagenda.
Het Fjildlab Noordoost-Fryslân is een initiatief van